Mau lebih tips?cari di sini

Rabu, 5 Ogos 2009

Kematian Yasmin dirancang!!

http://isu-isu-panas-hangat.blogspot.com/2009/07/kematian-jasmin-ahmad-dirancang.html

Kematian Jasmin Ahmad dirancang!
Berita kembalinya seorang pengarah terkenal tanah air, Jasmin Ahmad amat menyedihkan banyak pihak.Ramai beranggapan bahawa kematian beliau merupakan kehilangan besar di dalam industri perfileman negara.
Apa pun tanggapan orang, bagi saya kematian beliau merupakan suatu yang telah dirancang. Saya juga bertanggunjawab ke atas kenyataan saya ini.

Kematian Yang Dirancang.

Kematian Jasmin Ahmad memang telah lama dirancang. Perancan utama kematian beliau memiliki kepakaran yang memang luar biasa dalam semua aspek. Saya memang kenali perancang kematian ini.Anda juga pasti kenal. Masakan anda tidak kenal dengan orang yang telah menciptakan sesuatu yang sungguh luar biasa.Masakan anda tidak kenal dengan pemilik segala harga benda di dunia ini. Masakan anda tidak kenal dengan Bos kepada seluruh bos yang ada di muka bumi ini.Dia ialah Rabbul Jalil.Allah tuhan pencipta alam.
Dialah yang menghidupkan dan mematikan.Maka, Dialah yang merancang segalanya untuk hambaNya. Dia jugalah yang merancang kematian si pengarah yang tersohor ini.

Pengajaran Kepada Yang Masih Hidup

Maka, kematian sememangnya pasti menjemput kita. Tak kiralah kita ini dipanggil orang dengan gelaran Dato' , Tan Sri mahupun Yang Maha Mulia. Siapalah kita untuk menghalang si Izrael datang membawa amanah dari Allah untuk mencabut nyawa kita?
Maka kerana itu, ingatlah firman Allah yang bermaksud " Apabila datang kepada kamu ajal kamu, maka tidak dilambatkan mahupun dicepatkan walaupun sesaat"

wallahual'lam

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

macam2tips stats